Today: 21.07.2024
Видео съдържанието и SEO
admin Posted on 13:10

Видео съдържанието и SEO

Видео съдържанието и SEO

Видео съдържанието и SEO. Основата на SEO е съобразяването на вашата стратегия за вътрешно съдържание с това, което алгоритъмът на търсачката дава приоритет. И макар че не винаги разполагаме с прозрачност от Google, за да знаем точно какво търсят, знаем, че видеото е мощен инструмент за SEO.

И така, защо видеото помага на SEO класирането? Ето какво знаем за връзката.

Първо, знаем, че когато Google показва миниатюра на видеоклип до резултат от търсенето, което прави за 26% от резултатите от търсенето според BrightEdge. По-вероятно е потребителите да щракнат върху този списък. Наличието на миниатюрата прави резултата „богат фрагмент“, а богатите фрагменти обикновено имат по-висок процент на кликване от стандартните фрагменти.

Също така знаем, че се говори, че Google дава приоритет на резултатите от търсенето с видео над резултатите без видео. Въпреки че Google не е потвърдил изрично тази идея, много търговци са съгласни, че техните резултати от SEO показват, че това е вярно.

Почти всички наши страници, които привличат най-много органичен трафик, включват видео съдържание и обикновено се наблюдава увеличение на органичния трафик. Вариращо от 10% до огромните 250%, когато се добави видео съдържание към съществуващи публикации.

Видеото помага

Видеото помага и на други показатели, които знаем, че Google взема предвид при класирането. Две от най-важните показатели за SEO са времето, прекарано от потребителите на вашата страница или сайт и броят на препратките, които се отнасят обратно към вашия домейн. А видеото почти винаги подобрява и двете цифри. Проучванията показват, че хората прекарват над два пъти повече време на страница с видео. Отколкото без и колкото по-високо е качеството на вашето съдържание, толкова по-вероятно е да получите обратни връзки.

И така, видеото облагодетелства SEO както пряко. Така и непряко – самото видео вероятно влияе върху класирането ви и влияе върху други фактори, които влизат в системата за подбор на Google.

Накратко, алгоритмите на Google все повече отдават приоритет на уебсайтовете с видео съдържание и това не е нещо, което искате да игнорирате. 93 процента от онлайн преживяванията започват с търсачка. Така че искате да направите всичко възможно, за да се покажете на тази ключова първа страница.