Today: 21.07.2024
admin Posted on 10:51

Водопада в Анталия, които задължително трябва да видите

Водопада в Анталия. Град Анталия е заобиколен от природа, от тюркоазения бряг на Средиземно море до тучния зелен планински склон. В града има множество паркове, които предлагат възможности на хората да се насладят на гледката към пейзажа, който се намира извън границите на града. Анталия също е дом на три грандиозни водопада; Водопадите Kurşunlu, Горен Дуден и Долен Дуден.

Водопада в Анталия. Водопад Куршунлу

На 18 км североизточно от Анталия и заобиколен от червена борова гора, този красиво озеленен парк е определен като Природен парк на водопада Куршунлу през 1991 г. Потоците Калабатли и Акчакопур се сливат, създавайки този спиращ дъха водопад. Кактуси, папрати и много дървета могат да се видят из целия парк. Пешеходните пътеки се провират по бреговете на реката в целия парк. Бъдете готови да се изкачите по стръмни хълмове, както и да се разхождате през гъсти тревисти площи. Срещнахме няколко гущера, костенурки, патици и риби, наслаждаващи се на лагуните.

Съоръжения: Най-доброто време за посещение е ранна пролет или ранна есен. На място има зони за пикник и маси, ако решите да си носите собствена храна, но има и места за сервиране на храна и напитки. Носете вода, ако планирате да се разходите из парка и скалистите зони могат да бъдат хлъзгави, така че носете добри маратонки. Входна такса: 9TL на човек. Работно време: 08:00 – 18:00ч.

Транспорт: Карахме нашата кола, но има обществен транспорт. Ако използвате обществен транспорт, моля, говорете с вашия домакин, за да намерите текущия график или отидете на обиколка с екскурзовод.

ГОРЕН ДЮДЕН ВОДОПАД

Водопадите Upper Duden се намират на 9 километра от центъра на Анталия. Източникът на водопада е река Къркгоз, а водопадът е висок 20 метра. Под водопада има пещери, които можете да изследвате, докато се спускате по стъпалата до основата на водопада. Едно от най-старите и най-големи широколистни дървета от семейство Platanaceae може да се види драпирано над водата. Смята се, че е на повече от 600 години. Спокойните звуци на водата, падаща каскадно върху скалите, е едно от най-релаксиращите и радостни преживявания на водопада Upper Duden.

Транспорт: Предлагат се обществени автобуси и микробуси. Карахме собствената си кола и паркирахме на определен паркинг.

Съоръжения: Ресторанти и колички за храна се предлагат както вътре, така и извън парка. Носете вода със себе си, ако планирате да се разходите по пътеките, които се скитат из парка. Поради терена носете нехлъзгави маратонки.