Today: 18.05.2024
Всичко за градинските люлки
admin Posted on 13:40

Всичко за градинските люлки

Всичко за градинските люлки. Редица модели градински люлки са оборудвани с предпазни колани или специални ограничители, така че детето да не изпадне от седалката. Отделно се взема предвид амплитудата на люлеенето на градинските детски , а за безопасност се използват стопери, които блокират въртенето на люлеенето на 360 градуса или така нареченото „слънце“.

Всичко за градинските люлки

Материали,  от които се правят градински люлка за вилата. Материалът, от който са направени градинските люлки, влияе върху техния външен вид, мобилност, здравина и цена. Това могат да бъдат конструкции от стомана или алуминий, екзотично и иглолистно дърво, пластмаса. Нека да разгледаме някои от предимствата и недостатъците на всеки от тях.

Металически градински люлки

Много популярен вариант на градински люлки. Такава люлка може да се намери във всеки магазин за градински мебели. Най-често се изработват от неръждаема стомана със защитно прахово покритие. Тези структури не изискват специални грижи, са устойчиви на ултравиолетови лъчи и температурни крайности. Въпреки това, по време на работа е по-добре да се избягват драскотини и други механични повреди, за да не се провокира корозия.

Алуминиевите градински люлки са леки, устойчиви не само на различни метеорологични условия, включително дъжд, топлина и замръзване, но и на ръжда. При големи натоварвания обаче този тип метал може да провисне.

Кованите градински люлки са едни от най-ефектните, но и скъпи в същото време. Като правило, това са масивни структури, които трудно се преместват от място на място.

Когато избирате градинска люлка, обърнете внимание на теглото – колкото по-тежка е, толкова по-добре. Това се отразява на стабилността и говори за „честна“ метална рамка. Обърнете внимание на качеството на нанасяне на боята. Трябва да има добра покривност и 10-15 години гаранция срещу избледняване. Проверете отделно заваръчните шевове. Често можете да намерите непочистени капки от заваряване или „бръчки“ на мястото, където металът е огънат по вътрешния радиус. Те не само са неестетични, но и показват лошото качество на работата на производителя.