Today: 17.06.2024
Всичко от първа необходимост за горивния филтър
admin Posted on 10:57

Всичко от първа необходимост за горивния филтър

Всичко от първа необходимост за горивния филтър. Как работи горивният филтър на двигателя. Не всички автомобили имат обслужваеми горивни филтри. Повечето съвременни автомобили имат филтри като част от модула на горивната помпа в резервоара за гориво, което прави подмяната им скъп бизнес – ако вашият филтър е отделен обект, считайте се за късметлия. При някои модели филтърът се намира в двигателния отсек. Хейнс ще може да ви каже къде е вашият.

Всичко от първа необходимост за горивния филтър

Филтърът е проектиран да спира чужди частици, като пясък или ръжда, да достигнат до двигателя. Тези частици може да са били въведени на бензиностанцията, в горивото или да са дошли от вътрешността на резервоара за гориво на автомобила, особено ако е по-стар автомобил. Тази задача изисква богат опит, използване на специализирани инструменти и може да отнеме няколко часа в зависимост от вашия модел.

Кога да смените горивния филтър

Консултирайте се с ръководството на вашия автомобил, за да видите кога горивният филтър трябва да бъде сменен. Някои производители съветват, че не е необходима поддръжка. Всъщност единственият път, когато може да се наложи да смените горивния си филтър, е когато е блокиран и причинява проблеми с двигателя. Този недостиг на гориво ще доведе до прекъсване на запалването и спиране на двигателя, може да е трудно да стартирате и е вероятно да имате лампа за грешка на двигателя на таблото. Блокираният филтър може също да повреди горивната помпа, така че трябва да се смени възможно най-скоро.

Ще трябва също да смените горивния филтър, ако сте заредили грешно гориво в резервоара на колата си. Това ще избегне замърсяването на системата, след като резервоарът, тръбите и помпата са изпразнени, промити и напълнени с правилното гориво.

Горивната система на автомобил с впръскване на гориво е под високо налягане, така че ще трябва да я намалите налягането, преди да можете да премахнете филтъра. След като бъде премахнат, проверете дали новият е идентичен и се уверете, че сте го инсталирали по правилния начин.

Всички автомобили са малко по-различни, така че ако е време да смените горивния филтър, използвайте нашия контролен списък преди да започнете и намерете колата си за конкретни инструкции.

Защо трябва да смените горивния филтър

Мръсният горивен филтър ще бъде пълен със замърсители. Важно е те да не навлизат в двигателя, защото рискуват да замърсят горивните инжектори и да причинят повреда на цилиндрите и буталата. Запушеният филтър също ще постави горивната помпа на по-голямо напрежение и тя може да се повреди, което води до потенциално голяма сметка за ремонт.