Today: 17.06.2024
Градински люлки - поддръжка
admin Posted on 19:34

Градински люлки – поддръжка

Градински люлки – поддръжка

Голям брой градини имат някакъв вид люлка в тях. Независимо дали става дума за детски комплект, или по-сложен, модерен дизайн на диван със сенник, люлката не е рядкост в градините. За съжаление, ръждясалите и скърцащи люлки също са твърде често срещани! Прочетете следните съвети и научете как да защитите своята външна, градинска люлка, като я поддържате правилно!

Не всички люлки са създадени еднакво, но всички люлки имат механизми и части, които трябва да се грижат. Ето няколко топ съвета как да получите години удоволствие от любимите си градински забавления…

ПРОЧЕТЕТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ ПРЕДИ ДА ИЗВЪРШИТЕ ПОДДРЪЖКА

Повечето люлки се нуждаят от някакъв вид монтаж. Ако сте нетърпеливи да започнете и да се „раздадете“, може да пренебрегнете важни точки. Най-добре е да поставите всички съставни части на земята на купчини, за да проверите дали не пропускате нито една, и да следвате детайлите на всяка отделна инструкция. Отделете време да проверите всичко, в което не сте сигурни. 

БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО – ПРОВЕРЯТЕ ПРИКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ПРИКАЗАНИЯ

Градински люлки – поддръжка. Ако сте имали люлка от известно време или наскоро сте се преместили в нов дом, който вече има люлка, важно е да проверите всички съставни елементи. Независимо дали вашата люлка има вериги или въже, прикрепете ги към рамката по подходящ начин. За да се предпазите, затягайте често всички гайки, болтове и винтове, тъй като те могат да се разхлабят по време на употреба. Проверете въжетата за признаци на износване и проверете веригите за повредени връзки. Сменете всичко, което изглежда подозрително! Искате да се люлеете в безопасност!

ПОЧИСТВАЙТЕ ВАШАТА ГРАДИНСКА ЛЮЛКА РЕДОВНО

Независимо дали вашата люлка е направена от дърво, метал или просто въже, трябва да я почиствате добре от време на време, за да я поддържате в най-добро състояние. Започнете с всякакви меки мебели, като възглавници или сенници. Те обикновено са изработени от „външна“ тъкан, която е покрита с хидроизолационен агент. Така че можете просто да ги избършете с малко сапунена вода. По същия начин повечето дървени комплекти за люлки са предварително обработени с покритие, устойчиво на атмосферни влияния, така че е лесно да се напръска всяка мръсотия и мръсотия с маркуч и след това да се остави да изсъхне.

Металните люлки могат да бъдат малко по-проблематични, тъй като металът не обича водата твърде много. За тях препоръчваме да разтриете малко сапунена вода върху кърпа и след това да избършете, за да избегнете въздействието на прекалено много вода върху метала.