Today: 18.05.2024
Грижа за кожата с био козметика
admin Posted on 14:42

Грижа за кожата с био козметика

Ако се интересувате от приемането на по-естествени съставки в продуктите за кожата си, за да намалите въглеродния си отпечатък, непременно опитайте. Грижа за кожата с био козметика. Въпреки това, не се чувствайте принудени да изхвърлите незабавно всеки синтетичен продукт, който притежавате. Важното е да намерите това, което работи за вашата кожа, без да причинява дразнене или алергичен дерматит.

Грижа за кожата с био козметика или вредни вещества в продуктите

Има различни потенциално вредни елементи, открити в много продукти за грижа за кожата. Това са токсични пестициди и консерванти, потенциално вредни химикали. Продукти, които са лоши за околната среда и парабени (които са група съединения, използвани като консерванти във фармацевтични и козметични продукти и в хранително-вкусовата промишленост). Движението за естествена грижа за кожата има за цел да избегне всякакви потенциално вредни съставки в продуктите, прилагани върху кожата. С толкова много продукти и съставки на пазара, може да бъде предизвикателство за обикновения потребител да разбере какво е или не е вредно. Дори ако можете да намерите 100 процента органичен, изцяло натурален продукт. Няма гаранция, че тези продукти няма да причинят дразнене на кожата.

Как действат продуктите за кожата?

Тъй като нашата кожа е най-големият орган в човешкото тяло, има смисъл фокусът да се насочи към био козметика. Кожата има здрава бариера, която я предпазва от суровите елементи. За разлика от храните, които приемаме, продуктите, нанесени върху кожата, не се абсорбират непременно от тялото. Само много малки молекули се абсорбират в кожата. Например, водните молекули не го правят. Много молекули в неестествените продукти се абсорбират бавно, в следи или изобщо не се абсорбират. Много синтетични материали, използвани в продуктите за кожата, са по същество превозни средства за доставяне на активните съставки в по-дълбоките слоеве на кожата. В противен случай някои съставки никога няма да се абсорбират, което прави продукта по-малко ефективен.

Затова е важно за нашето здраве, освен да се храним здравословно, да ползваме козметични био продукти, които са полезни за нас и за околната среда.