Today: 17.06.2024
Гурме ресторанти в София
admin Posted on 11:35

Гурме ресторанти в София

Гурме ресторанти в София. Капо средиземноморски ресторант

Ресторант Капо в София ще се хареса на ценителите на средиземноморските рибни и морски рецепти. Гурме ресторанти в София. На масата се сервират изискани вина от местно и чуждестранно производство.

Специално място в менюто заемат първокласните ястия на скара: T-bone steak и Beef strip steak Black Angus, Rib eye roll steak. Капо е известен и със своята пържола от риба тон, печена сьомга в сос терияки, равиоли от лаврак и много други интересни кулинарни опции.

Неочаквано цената на хранене в този ресторант не е много по-висока, отколкото в заведения с по-нисък статус. Разликата е в качеството на храната, използвана при приготвянето, в начина на декориране и в представянето на кулинарните творения.

Еste

Това е може би най-скъпият и почтен ресторант в София, насочен към избирателна и взискателна публика. Освен основната зала за 50 човека, сградата разполага със самостоятелна стая за 12 ВИП гости, а през летните месеци на чист въздух се монтират специални палатки с кабелна телевизия, осветление и други атрибути за комфорт.

Интериорът на ресторанта е кралски изискан – изпълнен е в тържествен бароков стил, в луксозни златисти и бели цветове. Кухнята Este е френска, с акцент върху иновативните решения при приготвянето на класически ястия.

Ресторантът се отличава не само с атмосферата и авторското си меню, но и с впечатляващата си винена листа. Попила е най-добрите вина от различни части на света: Франция, Италия, Испания, Португалия, Чили, България, Аржентина, САЩ.

Цените на Есте, както и обзавеждането, са кралски. Една закуска тук струва повече, отколкото може да бъде похарчена за цял обяд в обикновено местно кафене. Но никъде другаде в София не можете да изживеете такова невероятно гастрономическо приключение.

Заповядайте при нас: РЕСТОРАНТ МОМА

Адрес: София, ул. Солунска 28. Телефон за да направите своите резервации: 0885 62 20 20.

Ще можете да се насладите на много добра българска кухня, както и традиционни ястия като:

Баница

Можете да започнете запознанството си с традиционни български ястия с популярни закуски. Може би най-известният от тях е баница – вкусна, пухкава и нежна бутер баница, приготвена от тънко тесто без мая.

Таратор

Тараторът е едно от онези традиционни ястия, които се ядат в България в горещо време. Не изисква термична обработка, бързо се приготвя и се харесва както на софиянци, така и на чужденци.