Today: 21.07.2024
Добри йога тренировки
admin Posted on 15:30

Добри йога тренировки

Добри йога тренировки

Добри йога тренировки. Интересното е, че измеримото намаляване на нивата на хормона на стреса, което се случва при редовна практика, спомага за увеличаване на костната плътност. Тъй като кортизолът предизвиква извличане на калций. Такива заключения са направени от Калифорнийския държавен университет въз основа на многобройни проучвания на практикуващи.

Емоционалните преживявания, стресът могат да бъдат причина за преяждане. Като премахва причината, йога помага в борбата с наднорменото тегло. Преди няколко години американски изследователи от университета Хамптън убедително доказаха, че йога и пранаяма са полезни за подрастващите с наднормено тегло. В резултат на експеримент, проведен в продължение на 12 седмици върху ученици от гимназията, се оказа, че редовната практика може значително да намали индекса на телесна маса. Учените са заявили, че йога и пранаяма променят кръвоснабдяването и метаболизма в мозъка, а също така намаляват обема на стомаха, което неминуемо води до коригиране на обема на ежедневната диета.

Тялото има огромен енергиен потенциал, който може да се използва и попълва, като се правят специални дихателни упражнения. Повишаването на енергийните нива подобрява концентрацията, жизнеността и силата, които са видими дори за хората около вас.

Натрупването на енергия

Натрупването на енергия се улеснява и от дълбока релаксация, която практикуващият научава чрез йога. Това е естествен „инструмент“ за презареждане на физическите, умствените и духовните компоненти на човек, по време на който енергията (прана) почти не се изразходва. Релаксацията, която може да продължи само петнадесет минути, има същия ревитализиращ ефект като няколко часа правилен сън. Освен това груповото пеене на мантри дава енергия и емоционална реализация.

Но може би най-важното нещо, което йога може да научи, е да осъзнавате себе си, действията си, желанията си; слушайте тялото си и тялото си. И тогава, за да осъзнаете истинската си същност, да придобиете усещане за спокойна увереност и хармония, развийте воля и поемете отговорност за всичко, което се случва в света около Вас.