Today: 18.05.2024
admin Posted on 19:38

Изберете ключова дума за всеки блог пост

Изберете ключова дума за всеки блог пост

Изберете ключова дума за всеки блог пост. Може да сте чували термина „ключова дума“ преди, но хората не говорят често за това как всъщност да ги намерят. Но нека се върнем за секунда и да поговорим за това какво е ключова дума. Ключовата дума е често търсен термин или фраза, като „сватбен организатор nyc“ или „цена на сватбен цветар“.

Когато въведете тези ключови думи в търсачка като Google, ще видите подбран списък с различни страници на уебсайтове. Тях можете да изследвате свободно, които са оптимизирани за конкретната ключова дума, която сте въвели. Една от най-добрите части за блоговете за SEO е, че можете да използвате това, което ние наричаме ключови думи с дълга опашка, за да класирате по-добре публикациите си в блога.

Примерно

Например, ако сте сватбен плановик в Ню Йорк, ще бъде трудно да се класирате за „сватбен организатор ню йорк сити“, защото това е толкова силно конкурентна ключова дума на наситен пазар. С толкова много други сватби, които се опитват да се класират за същата ключова дума, какво правите?

Тук са полезни ключовите думи с дълга опашка. Вместо да използвате „сватбен плановик Ню Йорк“, можете да добавите друг квалификатор към ключовата си дума като „как да планирате сватба на покрива на tribeca“ за конкретно място за сватба, за което искате да се класирате. Това ще ви направи много по-лесно да се класирате, защото има по-малко конкуренция, но булките, които въвеждат ключови думи като „сватбен организатор на покрива на Tribeca“, ще намерят точно това, от което се нуждаят:

Вашите услуги!

Процесът на намиране на тези целеви ключови думи и ключови думи с дълга опашка е доста лесен, след като се овладеете. Ще ви покажа два различни начина за подход към изследването на ключови думи. Нека започнем, като отидем направо в Google!

Да приемем, че искате да напишете статия, която да помогне на булките да намерят идеалната си сватбена рокля. Можете да започнете, като напишете „булчинска рокля“, за да видите какво се появява на страницата за търсене на Google.