Today: 21.04.2024
стероидни лечения
admin Posted on 15:56

Информация за стероидни лечения

Колко ефективни са анаболните стероидни лечения при здравословни проблеми?

Положителните ефекти от употребата на анаболни стероиди могат да бъдат използвани в здравните заведения, за да се осигурят лечения за множество заболявания и здравословни състояния.

Язвите под налягане са често срещани при пациенти, които са приковани да лежат за дълго време. Тези язви, известни още като рани на леглото, се развиват поради продължителен натиск върху кожата върху костните части на тялото, като бедрата, кръста и лактите.

Най-често срещаните възможности за лечение на язви под налягане са превръзките за рани и специално проектираните легла / възглавници, които имат за цел да намалят натиска върху определени области на тялото.

Стромба

Тъй като анаболните стероиди могат да увеличат мускулната маса, те могат да бъдат потенциална алтернатива на конвенционалните лечения за това състояние.

Неотдавнашно проучване имаше за цел да оцени ефектите на анаболните стероиди за лечение на язви под налягане. Като анализира произволно контролирано проучване (RCT) за сравняване на ефектите на анаболните стероиди с алтернативно лечение.

Опитът включва участници с наранявания на гръбначния мозък. И тежки язви под налягане, разделени на две групи. Едната приема стероиди, другата получава плацебо.

Това конкретно проучване разкри, че въпреки че употребата на стероиди не носи нежелани странични ефекти, също така няма доказателства, които показват, че употребата на анаболни стероиди подобрява зарастването на язви под налягане.

Изследванията за стромба и др. препарати

Изследователите заключават, че „са необходими по-нататъшни добре проектирани, многоцентрови проучвания, за да се оцени ефекта на анаболните стероиди върху лечението на язви под налягане“.

Парализата на Бел е вид периферна пареза на лицето. Това е мускулна слабост. Тя причинява частична парализа на засегнатата страна на лицето. Причините за това заболяване са неизвестни. Извършен е анализ на множество RCT и контролирани клинични изпитвания (CCT). Така ще се оцени ефективността на стероидно-антивирусното и стероидното лечение на парализата на Бел.

Прегледът анализира приблизително 8 статии. Те включват общо 1816 пациенти. 896 лекувани със стероидни антивирусни средства и 920 лекувани само със стероидни лекарства. Проучването открива, че стероидно-антивирусната група е изразила 83,6% степен на възстановяване, докато стероидните групи са изразили 76,8% степен на възстановяване.

Тези резултати ясно показват, че и двете лечения са изключително ефективни. Но стероидните антивирусни средства са най-ефективните стероидни лечения.

Това демонстрира, че здравните специалисти могат да разглеждат лечението със стероиди като потенциална алтернатива на съществуващите лечения за парализа на Бел.