Today: 17.06.2024
СМАРТ ЧАСОВНИЦИТЕ
admin Posted on 10:00

СМАРТ ЧАСОВНИЦИТЕ – КАКВИ ПОЛЕЗНИ ФУНКЦИИ ПРЕДЛАГАТ

КОИ СА НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ ЕКСТРИ?

Все по-търсени и все по-интересни, интелигентни и интригуващи, смарт часовниците бележат сериозен ръст на интерес към тях. Удобни, вече и с елегантен дизайн, подходящи за спортните натури или в делова среда, достъпни като цена, функционални – всичко това важи за тях. Производителите усъвършенстваха многократно техните функции и възможности, а много хора вече ги възприемат като верен помощник в дневния график.

КОИ СА ПОЛЕЗНИТЕ И ТЪРСЕНИ ФУНКЦИИ НА СМАРТ ЧАСОВНИЦИТЕ?

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ТЕЛЕФОНА

Смарт часовника работи като разширение на смартфона. Чрез него можеш да управляваш известията от телефона, да ги подредиш по приоритети и така да внесеш малко ред в дневния график. Смарт часовника е изключително удобен за моментите, в които си на делова среща или сред хора изобщо и усетиш, че някой ти звъни. В този случай вместо да вадиш телефона от джоба си или да го издирваш в цялата дамска чанта, просто ще наклониш китката си и ще видиш кой те търси. Така смарт часовникът ти позволява да решиш каква информация трябва да получаваш, кои обаждания да приемаш, кои известия да оставиш за по-късно, без изобщо да взаимодействаш със своя телефон. Умният часовник е напълно синхронизиран с приложенията на смартфона и може да предостави цялата ни необходима информация. Смарт часовниците идеално допълват смарт телефоните по начин, който никога няма да е възможен с обикновен часовник. Всичко е по-лесно и практично.

ЗДРАВЕН И ФИТНЕС ПОМОЩНИК

Смарт часовниците могат внимателно и в конкретни детайли да следят и да индикират за твоето здравословно състояние. Повечето от тях са оборудвани с оптично устройство за измерване на сърдечната честота и акселерометър. Някои модели имат вграден GPS и ти позволяват да наблюдаваш всеки етап от тренировката си, както и какъв е общият ти напредък. Много от смарт часовниците разполагат с пулсомер, крачкомер, брояч на калории, по-добрите модели са и водоустойчиви, за да могат да се ползват от практикуващите плувни спортове. 

ПЪТЕН ПОМОЩНИК

Една хитра екстра на умния часовник позволява дори когато си на път, вместо да правиш постоянни справки с телефона или GPS-а, бързо и лесно да провериш смарт часовника за указания. Навигацията на смарт часовника е с гласови команди и карта, която се изобразява на дисплея му. Принципът на работа е като при смартфоните, а предимството е, че се намира на много по-удобно и достъпно място. 

НА КАСАТА ПЛАЩА… ЧАСОВНИКЪТ

Друго удобство е плащането чрез смарт часовник. Вече не ти се налага да носиш пари или карти със себе си, когато отиваш да пазаруваш. Просто докосни екрана на смарт устройството и парите автоматично се извличат от твоята сметка. Освен удобство, това е и един по-хигиеничен начин на плащане.

ЛИЧЕН АКСЕСОАР

Голямо предимство на смарт часовниците е възможността да бъдат персонализирани. Освен персоналните настройки, които можем да зададем, някои от часовниците позволяват смяна на каишката според ситуацията и мястото. Така лесно става трансформацията им от спортен в елегантен аксесоар и обратно Както всички останали и смарт часовниците имат разнообразни модели – с различна големина, форма и дизайн. Различни функции. Различна степен на персонализация. Разгледай онлайн и можеш лесно да избереш този, който най-много подхожда на начина ти на живот.

СМАРТ ЧАСОВНИКЪТ ЧУВА

С функцията за гласов контрол можете изцяло да контролирате часовника, което е полезна опция, ако шофирате или ако ръцете ви са заети с друга дейност. Можете да „пишете“ съобщения, да проверявате прогнозата за времето, да отваряте различни страници и изобщо да навигирате където пожелаете в интернет пространството.

ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ НА БАТЕРИЯТА

Смарт часовниците трябва да се зареждат, но в сравнение със смартфона, батерията им издържа значително по-дълго време. Батерията на някои смарт часовници издържат до 10 дни без необходимост от повторно зареждане. Усилията на всички производители сега са насочени освен към добавянето на нови и нестандартни функции, към удължаване времето на работа на батерията.

Разнообразието на смарт и маркови часовници е огромно, но вашият часовник ви чака някъде там. Направете своя избор и се радвайте на своя великолепен аксесоар и ежедневен помощник.