Today: 18.06.2024
Какви са ползите от храненето на кучето със сурови кокали?
admin Posted on 10:24

Какви са ползите от храненето на кучето със сурови кокали?

Какви са ползите от храненето на кучето със сурови кокали? Суровите кокали поддържат зъбите чисти. Не всички мием зъбите на кучето си, нали? И така, как да се отървете от зъбния камък, който се натрупва върху тези чомпери с течение на времето? Прекомерното натрупване води до лош дъх, кариес, възпаление на венците и вашето куче може да загуби зъбите много по-рано.

Какви са ползите от храненето на кучето със сурови кокали?

Нечистите зъби може да изискват скъпо почистване на зъби и екстракции, които трябва да бъдат извършени от опитен ветеринарен лекар. Дъвченето на суров кучешки кокали стимулира слюнчените ензими. Когато предлагате на кучето си кокал след хранене, цялото дъвчене може да помогне за изхвърлянето на уловените частици храна от зъбите.

Минерали и хранителни вещества

Суровите кучешки кокали се състоят предимно от калциев фосфат, минерал, който е от решаващо значение за растежа на вашето куче. Когато храните кучето си със сурови кучешки кокали, вие всъщност помагате на скелетната му система да се регенерира и адаптира. Важно е да се отбележи, че тялото може да абсорбира калций от кокалите до четири пъти по-бързо, отколкото от калциеви добавки. Не ограничавайте кучешките кокали си само до пораснали кучета; започнете навика рано, особено ако имате кученце от едра порода. Те растат бързо и се нуждаят от допълнителен тласък с калциев фосфат.

Нежелани навици за дъвчене

Всички кучета преминават през никнене на зъби и дъвчене, но някои продължават дълго след като са пораснали. Ако кучето ви прекомерно се самооблизва, драска и проявява други нервни поведения като хапане или дъвчене на мебели, предлагането на сурови кучешки кокали може да е страхотна идея. Това ще отклони вниманието му от тези поведения и ще му помогне да развие положителен, естествен навик за дъвчене. Плюс това, цялото това дъвчене на костта е чудесно за челюстните мускули на вашето куче.

Край на просията

Ако кучето ви иска както своята храна, така и вашата и превръща времето ви за хранене в битка на разума, тогава може да помислите дали да му хвърлите суров кучешки кокал, докато ядете. Това ще бъде добро разсейване и след това можете да се насладите на вечерята си на спокойствие.

Заключение

Всички домашни любимци обичат сурови кучешки кокали и като техните собственици, наша отговорност е да им осигурим редовен достъп. Кокалите им осигуряват орално упражнение, подобряват психологическото състояние на вашия домашен любимец и също така осигуряват хранене, всичко това в една единствен кучешки кокал.