Today: 18.05.2024
ястия
admin Posted on 11:03

Какви ястия включва менюто на кралица Елизабет?

Когато си кралицата, имаш достъп до някои от най-изисканите, здравословни и скъпи ястия в света. Но какво всъщност жадува короната на Великобритания, Елизабет II?

Някои от бившите готвачи на кралското семейство споделят повече информация по темата. Ето списък с най-любимите храни (и напитки) на Нейно Величество.

Чаени бисквитки

Не сме особено изненадани, че кралицата започва почивния си ден с чай Ърл Грей и бисквити.

Бъркани яйца

Това, което може да изненада, е, че през повечето сутрини Елизабет II предпочита да яде студени зърнени храни. От време на време обаче тя се отдава на бъркани яйца и пушена сьомга с настъргани трюфели.

Коктейли с джин

Кралицата обича да има по едно питие преди обяд, следователно не би ли трябвало всички да правим така? Това, което тя предпочита, е джин и Dubonnet с резен лимон и много лед.

И да няма откъде да си намерите точно Dubonnet, важна е основната съставка. Другите търпят промяна според индивидуалния вкус!

Шоколадова торта

Що се отнася до шоколада, тя определено го обича. Следобедният чай се поднася на кралицата всеки ден, разбира се, и често е придружен от шоколадов пай или шоколадова бисквитена торта.

Ако вече ви се хапва вкусна шоколадова торта, можете да си поръчате тук: https://www.foodpanda.bg/.

Рибна вечеря

Короната на Великобритания е много дисциплинирана. Тя избягва нишестета като картофи, ориз или тестени изделия за вечеря. Обикновено нещо като риба на скара със зеленчуци и салата е най-доброто вечерно хапване за нея.

Манго

Мангото е друго любимо нещо на кралица Елизабет. Бившите ѝ готвачи разказват, че в хладилника в Бъкингамския дворец винаги е имало по няколко от тези плодове.

Чаени сандвичи

Кралицата обича следобедния си чай и със сандвичи. Важна особеност е, че ги похапва без коричката на хляба.

Шоколадов мус

Както споменахме, Елизабет обича шоколад – кралица или не, тя все пак е човек. Но кой е любимият ѝ шоколадов десерт? Според готвачите, това би трябвало да е шоколадовият мус.

Сладко от ягоди

Любопитно е още, че Нейно Величество обича не само сладко от ягоди, но също така и специален британски десерт, пълен с това лакомство. Можете да си го приготвите и да се чувствате така, сякаш сте на нейно място!

Говеждо турнедо

Чарлз Мелис, кралски готвач през 1965 г., съобщава, че едно от ястията, които често се сервират в кралския двор, когато има гости, е Tournedos Continental – малки кръгчета говеждо, обикновено придружени от някакъв сос.

Е, това е една част от най-обичаните от кралицата ястия и напитки. Както виждате, в това отношение тя не се отличава особено много от обикновените хора без титли като нейната.

В крайна сметка, почти всеки човек на света обича и шоколад, и тестени изделия, и риба. А идеята с аперитива пред обяд звучи доста добре и отпускащо, особено ако човек не е в офиса.

Разбира се, със сигурност до кралицата достигат много чисти, качествени продукти, приготвени по възможно най-добрия начин. Ето защо не е случайно, че въпреки напредналата си възраст, тя е в толкова добра форма! Подобни ястия обаче можем да си приготвим и ние в домашни условия, а можем и да си ги поръчаме онлайн. Защото понякога съвсем не е трудно човек да се почувства като крал или кралица.