Today: 18.05.2024
Килимите от различни материали
admin Posted on 9:20

Килимите от различни материали

Килимите от различни материали

Килим от полипропилен

Килимите от различни материали. Килимите от полипропилен и олефин са подобни на вълната и са еднакво популярни. Причината за това е: широка гама, наистина ниска цена, лекота на поддръжка и непретенциозност, леко тегло, наситеност на цвета с устойчивост на почистване.

Килим от полиестер

Килимите от полиестер са подобни на вълнените килими, изглеждат красиви и богати, особено с висока купчина. Те са меки, топли и лесни за почистване. Както всички синтетични материали, този тип килим на допир се различава малко от естествения. Те имат по-малка еластичност от акрилните килими, но са по-здрави и по-трайни.

Килим от бамбук

Както на външен вид, така и в допир, бамбуковият килим ще бъде груб в сравнение с други суровини. Такива килими са избрани заради оригиналния и екзотичен вид. Използват се и подобни растителни материали като юта, сезал и водорасли. Килимите са издръжливи, но не са подходящи за влажни помещения.

Кожени килими

Кожените килими не са често срещани, но те могат да се впишат идеално в дизайна на вашия апартамент. Те се правят чрез зашиване на няколко парчета. Те са лесни за грижи, но бързо се износват.

Найлонов килим

Този тип килим е непретенциозен за почистване, устойчив на мръсотия и траен материал. Найлоновият килим е чудесен за райони с голям трафик.

Вискозен или копринен килим

По отношение на тактилните усещания вискозните килими силно наподобяват коприна. И изглеждат луксозно, главно поради богатия модел, който придава лъскав блясък и блести на слънце (всичко това е присъщо на коприната). Копринените килими са бродирани на ръка от ярки, тънки, но трайни материи. Вискоза – аналог, съответно, много по-евтин от естествени, копринени килими. Копринените килими не се поставят на пода, те се третират като произведение на изкуството, мястото им на мебели или стени.

Сега вече Вие знаете какви видове килими съществуват, от какво са направени и какви са.