Today: 18.05.2024
Колко струва наем на сървър
admin Posted on 11:16

Колко струва наем на сървър

Колко струва наем на сървър

Понякога фирмите купуват неща, най-вече когато знаят, че общите разходи за това ще компенсират всякакви ползи от наемането. Друг път бизнесът наема нещата, вместо да ги купува, обикновено защото не разполага с капитал под ръка, за да го закупи направо или защото не са сигурни дали наистина се нуждаят от него.

Ако знаете, че вашият бизнес ще се нуждае от вида мощност, контрол и сигурност, които може да предложи специален сървър, ще бъде по-евтино да го закупите направо. Сървърът може да струва над $ 3000, но може да бъде съществено оборудване за бизнеса.

Колко струва наем на сървър? Друг път бизнесът не е сигурен дали иска да хоства уебсайта си на специален сървър. Те не знаят дали искат поддръжка или администрация, но биха искали да опитат. Тук идва наемането на сървър.

Колко струва наемането на сървър?

Наемането на сървър може да струва само $ 100 на месец или до $ 300 на месец, в зависимост от мощността на сървъра и компанията, от която го наемате.

Обикновено ще трябва да платите и за обслужване и наблюдение на сървъра, което може да бъде приблизително същото като наемането на сървър (100 до 300 долара на месец). По принцип, ако намерите наем на сървър за по-малко от $ 200 на месец, това ще е добра сделка за фирмата ви.

Макар че тази цена звучи много – и е – всъщност може да ви спести малко пари по неочаквани начини. Това може да свърши работата бързо срещу месечна такса. Вие плащате за спокойствието, знаейки, че някой е на повикване, за да се справи с проблемите, когато се появи.

Наличието на специализирана сървърна услуга може да ви спести от необходимостта да наемате допълнителен човек или да търсите допълнителен талант за поддържане на вашия сървър.

Малката част от хората, за които наемането на сървъри има смисъл, са фирмите със средни обороти. Може би бизнесът просто върви и все още нямате хиляди капитали, за да купите свои собствени сървъри. И в същото време имате достатъчно голямо онлайн присъствие, че по-евтините опции за хостинг нямат много смисъл за вашия бизнес модел. В този случай като временно решение наемането на един или два сървъра може да е подходящо за вашия бизнес.