Today: 21.07.2024
Мощност на професионалната прахосмукачка
admin Posted on 9:24

Мощност на професионалната прахосмукачка

Филтри и мощност на професионалната прахосмукачка

Филтърът, който е запушен с прах, намалява производителността на всяка професионална прахосмукачка и увеличава натоварването на нейния двигател. Важно е редовното почистване на филтрите, в противен случай прахосмукачката бързо ще се повреди.

Каква се мощността на професионалната прахосмукачка?

Мощността на професионалната прахосмукачка е пряко свързана с производителността – колкото по-висока е мощността, толкова по-голяма е производителността и толкова по-надеждна е прахосмукачката.

Мощност на професионалната прахосмукачка. Минималната мощност за професионални строителни прахосмукачки е 1-1,5 kW, а производителността е около 50 литра в секунда. Тази мощност е подходяща за домакински професионални уреди.

Индустриалните професионални прахосмукачки имат по-големи обеми и по-дълго време на работа, което означава, че се нуждаят от висока мощност и производителност – от 5 до 7 kW. Тази мощност ще осигури производителност от 80-100 литра в секунда.

Каква е степента на засмукване на професионалната прахосмукачка?

Силата, с която изсмуква отломките, зависи от степента на вакуум в професионалната прахосмукачка.

Ако тази стойност е висока, устройството ще може да улавя тежки частици като камъчета или големи метални стърготини.

Оптималната стойност за домакински уреди е 80-100 милибара, за индустриални професионални прахосмукачки – 100-160 милибара.

Какъв трябва да бъде случаят, маркуч и захранващ кабел в професионална прахосмукачка?

Корпусът на професионална прахосмукачка трябва да е удароустойчив, изработен от специална пластмаса или метал. Това е необходимо, за да не се повреди устройството от случайни удари, възникнали на строителна площадка или по време на ремонти.

За по-удобна работа дръжте захранващия кабел и маркуча за отпадъци дълго. Тогава действията по време на почистването ще бъдат по-малко ограничени.

Какви допълнителни функции могат да имат професионалните прахосмукачки?

Допълнителните функции на прахосмукачките улесняват работата с тях.

Регулаторът на всмукателната сила е една от допълнителните функции, която е необходима за промяна на сцеплението на устройството в зависимост от вида на отломките. Тази функция помага да се пести енергия, което е от знаение при работа с професионална прахосмукачка.