Today: 21.07.2024
Недостатъци на наемането на кола
admin Posted on 18:05

Недостатъци на наемането на кола

Недостатъци на наемането на кола

Недостатъците на услугата рент а кар не са толкова забележими, а предимствата явно надделяват над тях. Но все пак има и минуси. И при наемане на кола те трябва да се вземат предвид. В противен случай рискувате да загубите пари и да се окажете в неприятна ситуация. 

Недостатъци на наемането на кола. Има два основни недостатъка на услугата наемане на кола под наем:

-Първият е свързан със застраховката. Компаниите, които се опитват да получат възможно най-много пари от клиента, съставят споразумение с неясни клаузи. Човек, който бърза, слага подписа си, без да се задълбочава особено в условията. Тоест той не се запознава подробно с договора. И едва тогава се оказва, че трябва да платите повече пари за застраховка. Затова клиентът трябва да обърне внимание на тази клауза от договора.

-Евентуални глоби. Всичко зависи от самия клиент. Ако даде колата в изправно състояние, тогава няма да има претенции към него. Ако обаче клиентът силно изцапа колата или, още по-лошо, я повреди, глобите не могат да бъдат избегнати. Ето защо трябва да се обърне специално внимание на клаузата на договора, която се отнася до санкциите. Много компании не начисляват глоби за мръсотия. Но някои точки за отдаване под наем не са склонни да намерят вина на клиента по някаква причина, за да получат парична изгода.

-Атрактивност на услугата

Привлекателността на услугата се крие и в нейната простота. Наемането на кола под наем не включва попълване на огромен брой документи. За да използва услугата, човек трябва да изпълни пет прости стъпки и това е категоричен плюс:

1/Подгответе необходимата документация при наемането на кола под наем. Списъкът е малък и като правило е ограничен до основните документи.

2/Имайте сума на депозит или се уверете, че колата под наем е налична без нея.

Изберете компания за коли под наем. Можете също да се свържете със служителите чрез интернет, като оставите заявка на официалния уебсайт.

3/Попълнете договора за рент а кар услугата. Има няколко точки, така че трябва внимателно да прочетете всяка от тях, за да не се забъркате по-късно.

4/Изчакайте колата на дестинацията (обикновено срещу заплащане) или вземете автомобила сами. Всичко зависи от решението на клиента – както му е по-удобно.