Today: 18.05.2024
Плюсове на щангите като домашен фитнес уред
admin Posted on 23:11

Плюсове на щангите като домашен фитнес уред

Плюсове на щангите като домашен фитнес уред. Идеален фитнес ред, ако имате голямо място за тренировка. Опитвате се да изберете вашето оборудване за празен гараж? Щангите, лежанката могат да бъдат идеални за вас! По същия начин, ако тренирате в просторна фитнес зала, научаването как да използвате щанга може да бъде невероятен начин да напреднете в силовата си тренировка от по-малки свободни тежести като дъмбели, гири и медицински топки. Но не забравяйте, че щангите и малките пространства не си подхождат!

Плюсове на щангите като домашен фитнес уред

Дори ако имате голяма тренировъчна зона у дома, не всеки има голям бюджет за оборудване. Инвестирането в щанга, багажник, плочи за тежести, щипки и лежанка може да бъде скъпо упражнение, особено ако вдигате тежко и се нуждаете от избор на тежести.

Щангата е фитнес уред, подходящ за вдигане на тежко

Ако вашите тренировъчни цели се основават на прогресивно претоварване, ставане по-силен и вдигане на тежко, използването на щанга е правилният начин. Тъй като щангата е във фиксирана позиция, натоварването е по-стабилно и по-лесно за контролиране, което означава, че можете да добавите повече тежест и да оставите тези по-големи мускули да свършат по-голямата част от работата. Някой, който е вдигал тежести за известно време, може да е в състояние да изпълни мъртва тяга от 80 килограма с помощта на щанга и плочи, но изпълнявайки мъртва тяга с чифт дъмбели от 40 килограма? Нивото на трудност е много по-високо.Много хора предпочитат да използват щанга като фитнес уред за комбинирани упражнения като клекове, лежанка и мъртва тяга единствено поради факта, че можете да вдигате по-големи тежести!

Страхотен за експлозивни и комбинирани упражнения

Тъй като стабилизирането на теглото е по-малък проблем с щангата в сравнение с дъмбелите, тренировката с щанга ви позволява да се съсредоточите повече върху експлозивността и силата. Това е чудесен фитнес уред, ако изпълнявате сложни упражнения, които ангажират множество големи мускулни групи наведнъж (като клякания и мъртва тяга) .

Изисква повече време за настройка

Когато тренирате силова тренировка с дъмбели, вие си спестявате малко време, като просто можете да вземете дъмбелите си и да започнете. С щанга е необходимо допълнително време, за да настроите стойката на правилната височина, да изберете и добавите плочи към щангата, да ги заключите на място с яки за щанга, след това да поставите тялото си в позиция, да разхлабите щангата и да започнете своите повторения.

Ако след това разберете, че изборът на теглото ви не е правилен, промяната на тежестите на щангата ви ще отнеме повече време, отколкото хващането на различен комплект дъмбели.