Today: 21.07.2024
Подходяща основа за куполна къща
admin Posted on 21:09

Подходяща основа за куполна къща

Подходяща основа за куполна къща

Най -бюджетната и близка до стандартните условия е технологията за изграждане на куполни къщи, базирана на рамковия метод на строителство. Както отбелязват експертите, за този вид сгради можете да използвате рамка, изработена от почти всеки материал (с достатъчна здравина и издръжливост). За свързване на части се използват съединители с различни модификации и размери.

Решили сте място за изграждане на строителна площадка, взели сте решение, че ще бъде куполна къща, съставили сте проект на оформление с установени размери, което означава, че е време да преминете към изграждането на основата.

Подходяща основа за куполна къща. Изграждането му изисква предварителна подготовка – необходимо е да се извърши маркировка на площадката, да се определи нулевата маркировка и други параметри (за тези цели препоръчваме да използвате ниво – геодезическо устройство за определяне на разликата във височината). Не пренебрегвайте помощта на професионалисти в областта на геодезическите работи.

Същност на куполното жилище

Самата същност на куполното жилищно строителство предполага липсата на тавани и поддържащи опори. Това не само дава до 30% икономия на материали за стени и подове: конструкцията става лека и не изисква масивна основа.

След като всички подготвителни работи са завършени, трябва да пристъпите към изкопаване на изкоп под лентовата основа (това е най -добрият вариант за създаване на куполна къща).

Лентовата основа на куполната къща е стоманобетонна конструкция, оборудвана по периметъра на цялата строителна площадка. По правило такава инсталация се състои от решетка (армираща мрежа) и втвърдена бетонна смес. Армировката с диаметър 12 мм с ремъци от тел е подходяща за създаване на лайсна. Освен това се излива цименто-пясъчен разтвор.

Когато избирате дълбочината на изкопа, имайте предвид, че основата трябва да се намира на мястото на замръзване на почвата (това е 1500 мм под нулевото ниво).

Рамкова технология на куполна къща

По време на строителството проектите на кръгла къща най -често включват използването на рамкова технология – тя гарантира лекотата на строителството. Рамката се сглобява от специални метални тръби или дървен материал, след което получената конструкция се обшива с листови строителни материали (OSB плоскост или шперплат). В слоевете между листовете се поставя изолационен елемент (минерална вата, юта, експандиран полистирол).