Today: 18.05.2024
Ползи за здравето от бягащите пътеки
admin Posted on 15:55

Ползи за здравето от бягащите пътеки

3 основни ползи за здравето от бягащите пътеки

Бягащите пътеки са едни от най-популярните уреди за упражнения в момента на пазара, и то с основателна причина. Бягащите пътеки осигуряват широк спектър от ползи, както от здравна, така и от практическа гледна точка. Те са много полезни за постигане на различни фитнес цели и страхотно оборудване за хора, които тепърва започват своя здравен път. По-долу са дадени само няколко от многото ползи за бягащите пътеки за здравето и начините, по които те могат да помогнат на хора от всяко ниво на умения.

Отслабване

Може би най-широко известната полза за бягащите пътеки за здравето е способността им да помагат на хората да отслабват бързо и ефективно. Бягащите пътеки могат да ви помогнат да изгорите калориите по-бързо от някои други форми на аеробни упражнения. Колкото по-бързо и по-дълго човек тича на бягащата пътека, толкова по-бързо ще изгори калориите и по-лесно ще отслабне. Упражненията на бягаща пътека чрез HIIT тренировки са един от най-добрите начини за бързо и безопасно намаляване на телесните мазнини. Въпреки това упражненията с бягаща пътека с по-ниска интензивност също могат да помогнат за намаляване на телесните мазнини, въпреки че резултатите може да не са толкова незабавни. Разходката или джогингът под наклон или редуването на спринтове и джогинг също е чудесен начин да отслабнете, докато тренирате на бягаща пътека.

Здраве на сърцето

Упражненията с бягаща пътека осигуряват изключителни сърдечно-съдови упражнения, които могат значително да подобрят здравето на сърцето. Всъщност тренировките с бягаща пътека са популярна форма на кардио упражнения поради способността да се поддържа стабилен пулс през цялото упражнение. Това може да бъде особено полезно за хора със сърдечно-съдови проблеми или такива с висок холестерол. Упражненията с бягаща пътека са ефективни при повишаване на сърдечната честота до здравословно ниво, така че те също са много полезни като упражнение за загряване. Повишаването на сърдечната честота до здравословно ниво ще ви позволи да изпълнявате други упражнения, като тренировки с тежести или други кардио упражнения, с повишена безопасност и успех.

Мускулен тонус

Подобно на много кардио тренировки, упражненията с бягаща пътека ангажират множество мускулни групи, за да осигурят тренировка за цялото тяло. Мускулите на краката носят тежестта на работата по време на тренировка на бягаща пътека, но мускулите на корема, гърба, седалището и ръцете също са ангажирани. Поддържането на правилна стойка по време на бягане на бягащата пътека ще ангажира основните мускули още повече и ще осигури по-добре закръглена тренировка. Освен това, сдвояването на упражнението на бягащата пътека с лекото силово обучение ще помогне за ангажирането на мускулите на ръцете по време на тренировката. Много хора избират да държат тежести, докато тренират на бягащата пътека, за да увеличат допълнително интензивността на тренировката.