Today: 21.07.2024
Превод и легализация
admin Posted on 13:46

Превод и легализация – къде да намерим?

Къде да намерим заклет преводач за устен превод и легализация?

При организиране на важна бизнес среща или конференция на високо ниво с представители на различни държави, компромиси с превода не могат да се правят. Ще имате нужда от превод и легализация. В основата на разбирателството, както и на ефективността на срещата, стои бързия и точен превод на съответния език.

Къде да намерим заклет преводач за устен превод?

Агенция Компас предлага качествени писмени и устни преводи на различни езици, както и оформяне на документи за чужбина. За превод и легализация на документи, както и за всякакви преводачески услуги, можете да разчитате на оторизираната агенция. Тя работи със сключен договор с Министерството на Външните работи на Република България.

Къде да намерим заклет преводач за устен превод и легализация?

Устни преводи

Устните преводи биват консекутивни и симултантни:

  • Консекутивни са преводите, при които се редуват говорещият и превеждащият. Нарича се още последователен превод и не изисква специална техника. Преводачите могат да бъдат и повече от един, което зависи от конкретната цел на работата. Този вид преводи се използват за семинари, различни бизнес срещи или преговори, уебинари и др. Този вид устен превод е на по-ниска цена, заради по-малкия брой на преводачите, които могат и да се сменят през определено време.

  • Симултантните устни преводи, се правят едновременно с говорителя. При симултантния превод, преводачът работи в специално изработена звукоизолирана кабина заедно с още един колега. В залата, където е говорителят има задължително микрофон, за да може преводачът да чува добре изказването и да извършва превода веднага. Всеки от участниците в събитието избира каналът, отговарящ на разбираемият език за него. Не много преводачи се наемат да извършват симултантни преводи, поради спецификата и отговорността на работата.

Симултантните устни преводи се правят, за да се спести време и са много ефективни при международни форуми с повече участници, говорещи на различни езици. В Compass98.com можете да изберете професионален превод и легализация, както и устни преводи от всякакъв вид, като агенцията разполага с всичко необходимо и като техника и като специалисти, за да предостави преводачески услуги в писмен и устен вариант. В случай, че организирате важна среща от международно ниво, е важно да знаете къде можете да намерите експерти в преводаческите услуги.