Today: 21.07.2024
Разликата между конвеционален
admin Posted on 13:20

Разликата между конвеционален и импулсен водомер

Разликата между конвеционален и импулсен водомер

Разликата между конвеционален и импулсен водомер. По принцип водомерът с импулсен вход и конвенционалният водомер не се различават един от друг. Тяхната работа се основава на класическата схема, където преброяващият механизъм се задвижва от работно колело под налягането на водна струя. Импулсният брояч обаче не само записва обема на потока, но и предава показанията на външно устройство за съхранение на данни.

Плюсове на импулсните водомери

Те предават информация за консумацията на вода автоматично и дистанционно.

Подходящ за връзка с по-сложна система за обработка на информация, например ASKUV.

За да се установи автоматично изпращане на данни от импулсен водомер, е достатъчно да се свърже комутационен кабел или модем-преводач, предаващ сигнал по GSM или LPWAN канали.

Недостатъци на импулсните водомери

Тръстиковият превключвател се повреди с времето и водомерът спира да отчита водния поток с необходимата точност и надеждност.

Информацията, получена от водомера, може да бъде напълно обработена и предадена само с допълнително задействане на радио или цифров сигнал.

Изисква се антимагнитна защита, тъй като устройството лесно се блокира от неодимов магнит и само ASKUV е в състояние надеждно да проследи факта на излагане на устройството от външно магнитно поле, за да спре механизма за броене.

Самостоятелните броячи с импулсен изход нямат обратна връзка с консуматора на вода и той трябва да контролира собствената си консумация „на око“.

Ние сме фирма Техем Сървисис ЕООД и сме лидер в  отчитането и разпределението на енергия.

Водомери с дистанционно отчитане

Водомери с дистанционно отчитане се използват главно в новопроектирани къщи, като в този случай е възможно да се мисли върху автоматизацията за четене и предаване на данни за потреблението и съответното окабеляване директно на етапа на строителството. Вече инсталираните водомери в апартаментите са снабдени с кабелни и свързани модули.

Как работи дистанционното четене?

На първия етап трябва да свържете измервателните уреди към контролера и да го конфигурирате:

Свържете свързаните броячи с каналите на инструмента.

Конфигурирайте настройките за достъп до вашата Wi-Fi мрежа. Контролерът ще предава данни през тази мрежа.

Конфигурирайте допълнителни параметри, ако е необходимо. Например активирайте алгоритъм за откриване на скрити течове на вода.