Today: 18.05.2024
Резултат от лазерна епилация
admin Posted on 14:24

Резултат от лазерна епилация

Резултат от лазерна епилация

Преди да започнете курса, струва си да станете наясно с всички възможни причини за липсата на подходящ резултат от лазерната епилация.

Те могат условно да бъдат разделени на 4 групи и са свързани с:

1/.  Индивидуални характеристики на пациента (хормонален фон, фототип и структура на косъма);

2/.  Неспазване на препоръките на специалист (за преди и след процедурата, интервали от време между сесиите);

3/. Недостатъчно количество информация, получена за този метода на лазерната епилация (желанието за бързо постигане на успех в областта на премахването на космите);

4/. Възможни грешки на а (недостатъчна квалификация, неправилна настройка на лазера).

Нека сега в тази статия поговорим повече за тези ситуации

Резултат от лазерна епилация. В случай на хормонален дисбаланс, заслужава да се отбележи, че здравите жени също често имат лек растеж на космите над горната устна, около зърната, по средната линия на корема – до пъпа или малко над. Излишното количество и грубото пигментирано окосмяване в тези местаобаче е резултат от дисбаланс в хормоналната система.

Постоянният растеж на такива косми по тялото на нежния пол може да се дължи на развитието на хирзутизъм. Това е заболяване, свързано с прекомерно количество андрогени (мъжки хормони) в женското тяло, в резултат на което космите започват да растат по мъжки модел.

Причините за развитието на хирзутизъм могат да бъдат поликистоза на яйчниците, намалена функция на щитовидната жлеза, затлъстяване, менопауза и др.

Например при поликистозните яйчници хирзутизмът се отбелязва при 95% от жените. Най-често се проявява под формата на:

-„мустачки“;

-тъмни косми по брадичката и под долната устна;

-пигментиран растеж на космиоколо зърната и деколтето;

-на вътрешната част на бедрата

Опитите да се повлияе само на естетическата страна на проблема чрез процедури с лазерна епилация – наличието на прекомерен растеж на косата, често завършват с неуспех. Космите продължават отново и отново, въпреки че стават по-груби и растат отново по-бавно.

За да се отървем от нежеланото окосмяване в този случай, не може да се мине без премахване на основната причина, т. е. Необходимо е лечение на болестта.

Необходимо е да се потърси съвет от ендокринолог. След започване на лечението може да се свърже и с лазерна епилация, за да се премахнат видимите несъвършенства. Трябва обаче да сме подготвени за факта, че успехът не може да бъде постигнат толкова бързо, колкото при нормалния растеж на космите.

Лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Клиниката се намира на бул. Черни връх 99.