Today: 17.06.2024
Технически характеристики на екстрактори
admin Posted on 10:31

Технически характеристики на екстрактори

Технически характеристики на екстрактори

Високата консумация на енергия на вакуумен двигател на екстрактора винаги е голям плюс, но ако има два двигателя и всеки от тях е 1,5 kW, тогава са възможни претоварвания в електрическата мрежа на клиента. Броят на стъпалата (турбинни работни колела), и обикновено са два или три, е пряко свързан с характеристиката „разреждане“. Вакуумът (понякога се използва терминът „повдигане“) е може би най-важната характеристика на вакуумния двигател на килим. Измерва се в милиметри вода (mm H2O), милибари (mbar) или килопаскали (kPa). Преобразуването е просто, например: 2000 mm H2O = 200 mbar = 20 kPa.

Технически характеристики на екстрактори. Ако проучим всякакви технически мъдрости, тогава големината на вакуума влияе върху качеството на изтегляне (извличане) на течност от дебелината на килима. Вакуумът е мярка за способността на двигателя на екстрактора да засмуква, когато входът е почти блокиран, когато въздушният поток е близо до нула. Подобен модел се наблюдава, когато дюзата е притисната към влажен килим. Течността, „изтеглена“ от килима, преминава през тесен прорез в дюзата в тръба или маркуч и се транспортира с поток въздух в резервоара за мръсна вода.

Въздушният поток в екстрактора не е толкова важен, колкото например във водната помпа, чиято основна задача е да събира голямо количество течност от гладка твърда повърхност. Въздушният поток се измерва в литри в секунда (l / s), а понякога и в кубични метри на час (m3 / h). В големите екстрактори, като правило, два двигателя са инсталирани паралелно, съответно стойността на „въздушния поток“ се удвоява. Това е необходимо, за да се компенсира загубата на вакуум поради увеличен резервоар и удължен маркуч с по-голям диаметър. Някои американски производители поставят вакуумни двигатели последователно, увеличавайки вакуума, но на нашия пазар такива устройства практически не се намират. След като се справихме с основните характеристики на екстракторите, ще разгледаме такива сложни понятия като надеждност, лекота на използване, ергономичност.