Today: 21.07.2024
Файловият сървър
admin Posted on 10:30

Файловият сървър и с какво се характеризира той

Файловият сървър

Сървър за съхранение, файловият сървър – обикновено не е много просторен или бърз, но все пак е необходимо устройство, на което документи, харти, архиви и др. Се съхраняват за обществен достъп.

Сървърът на базата данни се използва най-често за обработка на групова информация, а не за съхранение и достъп. Те обикновено се управляват от системи за управление на бази данни.

Уеб сървърът се среща най-често в мрежови бизнеси, като например офисите на онлайн търговците. В неговата работа много зависи от размера на сайта, който работи чрез това устройство: колкото по-популярен е ресурсът, толкова по-често се посещава, толкова по-мощно трябва да бъде оборудването.

Хостинг сървър

Хостингът е отделна тема за разговор, когато става въпрос за закупуване на сървърно оборудване. Преди да помислите за самите устройства, трябва да оборудвате поне стабилен интернет канал, стабилно подаване на електрическа енергия, достатъчно охлаждане, така че оборудването просто да не се запали – и чак тогава да помислите за самите сървъри.

И те трябва да бъдат, на първо място, не продуктивни (въпреки че това е критично важно!), Но надеждни и това се отнася за техните елементи:

твърди дискове, които да бъдат сглобени в RAID масив,

захранвания, които трябва да се дублират или по-добре с допълнителни непрекъсваеми захранвания,

вентилатори, които трябва да могат да се сменят.

                  Естествено, това далеч не са най-евтините устройства на пазара.

Как да изберем подходящия за нас сървър?

                  Изборът на сървърния хардуер е наистина много сериозна стъпка. Най-добре е, разбира се, да го поверите на професионалист. Но дори само да си представяте за какви задачи ви е необходим сървър, нашите специалисти и консултанти ще ви кажат кой модел е най-подходящ за тях, ще ви посъветват за най-подходящия за Вашата дейност модел и конфигурация.

При избор на сървър потърсете мнение на специалист, за да бъдете информирани преди да направите правилния си избор.