Today: 21.07.2024
Характеристики на кростренажора
admin Posted on 19:40

Характеристики на кростренажора

Характеристики на кростренажора

  • Система на натоварванията

Елиптичните тренажори са 3 вида: 

механични, магнитни и електромагнитни кростренажори. 

Характеристики на кростренажора. Последните се считат за най -плавни, тихи и удобни. Електрическите елипсоидни кростренажори са удобни, често са оборудвани с многофункционална конзола, която Ви позволява да измервате физическите параметри по време на тренировка и да създавате своя собствена програма за упражнения или да използвате готови такива. По натам може да се говори още за този тип кростренажори.

След като разгледахме основните параметри, може да отбележим и кои са детайлите:

  •  Тегло на потребителя на кростренажора

Не забравяйте да обърнете внимание на максималното тегло, което тренажорът може да издържи: то трябва да бъде поне 10-15 кг повече от Вашето собствено тегло. Максималното тегло на потребителя, за което е оценено оборудването Life Fitness, е 118 кг и нагоре.

  •  Устойчивост на кростренажора

Разклатената машина може да бъде не само неудобна, но и опасна. Ето защо при избора на модел кростренажор е наложително да попитате консултанта как се решава този проблем. Например, всички машини Life Fitness използват сачмени лагери, за да осигурят гладко, тихо каране и да изгладят малки хоризонтални отклонения. В допълнение, наличието на 4 регулируеми опорни точки позволява машината да бъде перфектно подравнена по време на монтажа.

  •  Дължина на стъпката на кростренажора

Типичната дължина на крачка за възрастен е от 50-60 см, но за деца тя, разбира се, е по-къса. Ако планирате да тренирате с цялото семейство, потърсете модел, при който дължината на крачката може да се регулира според всеки потребител.

Защо това е важно? Този ​​показател осигурява съвместна безопасност и Ви позволява да персонализирате домашния си кростренажор, така че всеки потребител да чувства гладко и естествено движение по време на тренировка (което се случва, когато уредът точно симулира движението на човешкото тяло). Един от уникалните модели с регулируем диапазон от 46-61 см е Life Fitness E5 Track Connect. Не е нужно да напускате кростренажора, за да я смените (диапазонът се регулира на вградената конзола).