Today: 21.07.2024
admin Posted on 19:12

Характеристики на сватбените видеа

Характеристики на сватбените видеа. Заснемането на сватбени видеа има свои собствени характеристики, които го отличават от другите репортажни жанрове. На първо място, класическата линия на организиране на сватба включва наличието на добре познати елементи, следващи един след друг в определена последователност.

Характеристики на сватбените видеа

Видеооператорът да се подготви за тези ситуации, да обмисли заснемането им, да обсъди някои желания на бъдещите младоженци и възможността за тяхното изпълнение в реални условия. От друга страна, има нужда да се заснемат неочаквани, спонтанни събития, които неизменно ще присъстват на всяко, дори и най-грижливо организираното голямо тържество.

В големите градове, се поставят високи изисквания към всички сватбени видеа по отношение на техническото качество и компетентния монтаж. Тук е важно да се запази нивото – все пак това е имидж, който определя конкурентоспособността. Затова видеооператорите и операторите непрекъснато се усъвършенстват, за да гарантират високото качество на крайния продукт, тъй като сватбената фотография използва различни техники, техните комбинации и се измислят нови решения.

Ето някои от тях:

Движение. Заснемане с движеща се камера, ръчна или монтирана на парапетна система. Една от разновидностите на такива сватбени видеа е заснемане от квадрокоптер. В този формат се получават интересни, динамични кадри.

Монохромно видео. Контрастното заснемане на млада двойка в черно и бяло, особено в града, носи драматизъм и емоция.

Ретро сватбени видеа. Много двойки обичат да трансформират материала в „ретро“ стил . За да направите това, нюансите се променят, младите хора и гостите използват антични костюми, декори, за да пресъздадат желания етап от историята.

Сватбеното тържество може да се заснеме с цифрова камера. Този формат се нарича VDSLR. Предимството му е използването на висококачествена оптика, остра и контрастна. Възможностите за цветопредаване на матрицата на такава камера надвишават възможностите на видеокамерата, но са по-ниски в скоростта на автоматично фокусиране и броя на вибрациите, тъй като част от материала може да бъде загубена поради замъгляване или разклащане.