Today: 21.07.2024
LED осветление
admin Posted on 12:23

LED осветление с неговите плюсове

Какво да направя, ако LED осветление спре да свети? Ремонт! Това е още един плюс, който халогените и лампите с нажежаема жичка нямат. По време на работа може да се образува студен контакт върху спойката или резисторът да изгори. Сгъваемото тяло ви позволява да стигнете до всяка единица и с малко усилия да възстановите работата на продукта. Цветовата температура на класическата лампа с нажежаема жичка е 2800 ° K, което я приближава до естествената слънчева светлина вечер. LED източникът може да излъчва светлина в широк диапазон – започвайки от 1800 ° K и преминавайки границата от 6000 ° K. В зависимост от целта потребителят може да избере LED лампа с всякакъв тон: студена, неутрална, топла.

Честото включване и изключване на LED осветление

Не оказва влияние върху продължителността на живота на светодиода и когато се подаде захранването, той светва незабавно с пълна мощност. Това предимство липсва при флуоресцентните лампи, които не обичат честото превключване и светват в рамките на две минути. Освен това в LED осветителните устройства няма опасни химични елементи, а крушката им може да бъде направена от пластмаса, което ги прави по-малко крехки.

Безспорното предимство на LED лампите

Това е способността да дублират форм-фактора на всяко друго осветително устройство. В резултат на такава модернизация пазарът беше залят от LED лампи с широко използвани стандартни капачки: E14, E27, G4, G5 и други. Пластмасовият калъф с температура на нагряване не повече от 60 ° C е удобен и безопасен.

 LED осветлението и технологиите не оставят настрана и автомобилната индустрия. Високата светеща ефективност и хладната светлина на мощните бели светодиоди предизвикаха ксеноновото осветление. При премиум автомобилите преминаването към нов тип фарове е напълно оправдано, тъй като цената на автомобила изчезва на заден план, отстъпвайки на дизайна, комфорта и надеждността.

Като се има предвид гореизложеното, основният критерий за избор на LED лампа трябва да бъде нейният производител. Всички горепосочени предимства ще бъдат присъщи само на висококачествен продукт.